Zo veel mensen zo veel wensen. Die wensen zetten we op een rij. Keuzes maken hoort erbij.

Opgeruimd staat netjes

Lange tijd heeft een aanhangwagen met oud ijzer op een parkeerplaats aan de Kornhorst gestaan. Van meerdere bewoners kregen we signalen dat zij en andere bewoners de aanblik zat waren. De aanhangwagen is nu weg. Dat heeft een beste tijd geduurd. Lees meer 

Samenwerking

 

De afgelopen periode werkten bewoners, Plavei, gemeente en Welcom intensief met elkaar samen aan de visie op ’s-Heerenberg-Oost. We werden onder andere geholpen door jongerenwerk, de Galamaschool en de politie. Hier zie en hoor je hoe we terugkijken op het proces. 

 

Gemeenteraad legt Visie vast

De gemeenteraad besloot op 3 februari de integrale Visie van ’s-Heerenberg-Oost vast te leggen. Lees meer

Plavei en gemeente ondertekenen intentieovereenkomst

 Gemeente en Plavei ondertekenen de samenwerking voor ’s-Heerenberg-Oost! Nadat de gemeenteraad begin februari ‘JA’ zei tegen de toekomstvisie van ’s-Heerenberg-Oost, gingen we aan de slag met een intentieovereenkomst. Een document waarin de beide partijen naar elkaar uitspreken dat ze de doelen in de visie willen halen. Niet alleen. Maar samen met bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden.

Visie ‘s-Heerenberg-Oost

 

Klik hier om de visie ‘s-Heerenberg-Oost te downloaden.

online creatielab II
23 november

Op 23 november  konden bewoners thuis onze livestream volgen. Wij bundelden uw wensen, ideeën en meningen. En combineerden dit met onze randvoorwaarden en kaders. Het resultaat: een aantal voorlopige schetsen voor de 4 kansrijke gebieden in ‘s-Heerenberg-Oost. Het resultaat ziet u hier.

livestream

De inwonersavond van 21 september was ook online te volgen! Bewoners konden digitaal vragen stellen aan ons en meepraten over de eerste visie! Kijk hier de inwonersavond terug!

Bewoners reageren op Creatielab 1

Op 2 oktober werkten we aan de toekomst van ’s-Heerenberg-Oost én aan oplossingen voor de problemen nu. Was u er niet bij? Dit filmpje laat zien wat we deden en wat bewoners ervan vonden.

Creatielab I Oost

Op 2 oktober werken we aan de toekomst van ’s-Heerenberg-Oost én aan oplossingen voor de problemen nu! Van 14.00 – 16.00 uur bent u samen met stedenbouwkundigen en (landschaps)architecten aan het werk met moodboards, maquettes en tekeningen. Download hier de uitnodiging!

 inwonersavond

Wij nodigen u van harte uit op dinsdagavond 21 september bij De Gracht aan de Marktstraat 1 in ‘s-Heerenberg om deze eerste visie met u te delen. De deuren openen om 19.00 uur en we trappen af om 19.30 uur. We verwachten om 21.30 uur de avond af te sluiten.